Emile Jaensch
Bestuurder Stadsdeel Amsterdam Zuidoost (VVD)
Akwasi did it
De trouwe volgers van dit blog kennen hem al wat jaartjes, de in Amsterdam Zuidoost getogen atleet Akwasi Frimpong. Hij droomt er al 15 jaar van om uit te komen op de Olympische Spelen. Dat pad ging niet over rozen. Aanvankelijk maakte hij goede kansen als sprinter voor Nederland. Maar een blessure gooide in 2012 roet in het eten. Daarna kwam een korte carriere in de viermansbob. Hij viel uit de boot als reserve en mocht niet mee in 2014. Vervolgens was er de teleurstelling. In oktober 2015 kwam Akwasi Frimpong mij vertellen dat zijn Olympische Droom nog steeds leeft. Vanaf 2016 ging hij zich richten op skeleton.
 
Ik volg hem als bestuurder en inmiddels oud-bestuurder van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost, al vanaf 2007. Regelmatig spraken wij elkaar de afgelopen jaren over zijn vorderingen zowel prive als in de sport. Begin dit jaar was hij nog mijn gast op het gemeentehuis van Oegstgeest (foto). Daar bleek maar weer eens hoe serieus hij zijn ambitie neemt. Zijn voorzichtige inzet was toen om in 2022 aan de start te staan van de Games.
 
Vandaag kwam het nieuws dat zijn droom gaat uitkomen. Hij heeft veel progressie geboekt en mag dit jaar naar de Winterspelen in Zuid-Korea als skeleton atleet voor zijn geboorteland Ghana. Ik ben heel trots op Akwasi. Hij toont een enorme veerkracht en is in staat gigantisch te focussen. Daarbij verliest hij zijn omgeving niet uit het oog. En de omgeving hem ook niet.
 

Reacties

Rob Alberts op 16-01-2018 18:18

Ik las over zijn nieuwe prestatie.

Eens heb ik op een zeer onplezierige manier kennis mogen maken.

Jammer genoeg blijft dat overheersen als ik weer iets nieuws hoor of lees.

Maar ik begrijp volledig waarom jij enthousiast over hem schrijft.

Vriendelijke groet,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl